Maybank telah melancarkan satu sistem keselamatan yang dinamakan TAC (Transaction Authorisation Code) untuk pengguna Maybank dalam urusan perbankan internet.

TAC adalah 6 digit nombor yang diperlukan pada lapisan pengenalan kedua bersama username dan password semasa apa jua transaksi.

Aku terjumpa satu artikel, macam mana nak buat hotspot bergerak atau pun mobile AP.

Untuk projek dia ni, AP ini untuk live concert streaming. http://www.mjleonard.pwp.blueyonder.co.uk/index.html

After struggling to get it work, finally, I got it. At first, I got Aztech 305e ADSL modem last year. From the manual I?ve got, it can be a router too. The problem I faced after that was, it can?t forward the port from external network to internal network or LAN host and DMZ too.

Baru-baru ini, aku berpeluang pergi ke Kota Tinggi, menghantar pembekalan ke satu pejabat agensi kerajaan. Punya la jauh dari JB dan Kota Tinggi, rupanya dalam hutan. Sampai je...