Aku terjumpa satu artikel, macam mana nak buat hotspot bergerak atau pun mobile AP.

Untuk projek dia ni, AP ini untuk live concert streaming. http://www.mjleonard.pwp.blueyonder.co.uk/index.html

After struggling to get it work, finally, I got it. At first, I got Aztech 305e ADSL modem last year. From the manual I?ve got, it can be a router too. The problem I faced after that was, it can?t forward the port from external network to internal network or LAN host and DMZ too.

Baru-baru ini, aku berpeluang pergi ke Kota Tinggi, menghantar pembekalan ke satu pejabat agensi kerajaan. Punya la jauh dari JB dan Kota Tinggi, rupanya dalam hutan. Sampai je...

Sebelum ini, ada 2-3 orang yang tanya aku macam mana nak tukar sistem file Windows XP FAT kepada NTFS tanpa format partition.

Semenjak kebangkitan XP ni, ramai la yang mula guna XP, walaupun diaorg tak tahu, bagaimana penuhnya internal proses XP itu.

Kenapa kita perlu tukar kepada NTFS? NTFS lebih baik kerana mempunyai kemudahan yang dikehendaki untuk hosting Active Directory dan keselamatan.