Baru-baru ini, aku berpeluang pergi ke Kota Tinggi, menghantar pembekalan ke satu pejabat agensi kerajaan. Punya la jauh dari JB dan Kota Tinggi, rupanya dalam hutan. Sampai je...

Sebelum ini, ada 2-3 orang yang tanya aku macam mana nak tukar sistem file Windows XP FAT kepada NTFS tanpa format partition.

Semenjak kebangkitan XP ni, ramai la yang mula guna XP, walaupun diaorg tak tahu, bagaimana penuhnya internal proses XP itu.

Kenapa kita perlu tukar kepada NTFS? NTFS lebih baik kerana mempunyai kemudahan yang dikehendaki untuk hosting Active Directory dan keselamatan.

HITBSecConf2004 akan diadakan pada October 4th, 5th, 6th, 7th 2004 di Renaissance Hotel, Kuala Lumpur Malaysia.

Ahli panel yang terlibat adalah John Draper (Captain Crunch) <- must see ,Adam Gowdiak, HD Moore, Saumil Shah, Shreeraj Shah, Nitesh Dhanjani, and many more...

Pendaftaran akan dibuka pada 1st June 2004. Sila lihat pemberitahuan ini

Terima kasih bebanyak kepada kokang kerana bagi tau ade flow gak phpnuke ni.

Kepada mereka yang guna phpnuke 6.9 sila download patch yang penuh. Patch yang ciput tu tak guna sangat.