Celcom ada menawarkan pakej terbaru berkenaan servis internet/data prepaid. Kali ini agak menarik, kerana ada 2 pilihan pakej untuk harian. RM1 untuk 30MB dan RM5 untuk 300MB kuota. Pakej RM1 hanya sesuai untuk orang tertentu, macam aku yang sudah kehabisan akses di iPad dan perlu menggunakan internet sekejap di telefon pintar.

Pakej penuh adalah seperti di bawah.

Pada Jun 2009 yang lepas, Quickoffice, pengeluar aplikasi Microsoft Office untuk Symbian, telah mengumumkan mengeluarkan aplikasi terkini bagi pengguna smartphone Nokia berdaftar secara percuma. Alat yang terlibat adalah E51, E52, E55, E63, E66, E71, E72, E75 and E90. Dengan ini, Quickoffice lama (walaupun baru dibeli) boleh dikemaskini menjadi Quickoffice Premier 6.

Dengan keadaan yang memilukan, aku rasa nak menenangkan hati. Beberapa hari lepas, ada peluang pergi KL. Dalam perjalanan ke Shah Alam, selepas menghantar barang di Lorong P Ramlee (Fire disco tu dah takde eh???), aku telah pergi ke Low Yat Plaza.

Biasanya, memang aku singgah ke sana kalau ke KL. Ada dua sebab, 1) aku nak meninjau barang-barang baru. 2) Nak jumpa kawan-kawan sekampung. Diorang ni, kalau tau aku ke KL, tak singgah jumpa diorang, memang marah gila kat aku.

 

Pada mulanya, PDA aku buat hal. Lepas tu, Motorola E398 ROKR aku buat hal jugak. Akhirnya, dengan selambanya, aku beli Nokia E75. Pada mula-mula pemikiran aku, Windows Mobile devices adalah gajet yang unggul di mana dia menyokong banyak aplikasi yang berguna untuk aku sebagai tech support. Walaupun, sudah banyak kali kawan-kawan guna Nokia, aku masih sokong Windows Mobile. Lebih-lebih lagi, Garmin pun sudah boleh digunakan pada Windows Mobile.