Nak dijadikan cerita hari ini, aku ada kelas di satu pusat latihan di KL. Penyampainya seorang rakyat Netherland yang tinggal di Thailand. Kelas aku ni, boleh dikatakan suku pesertanya orang asing. Telah berlaku satu insiden yang agak kurang menyenangkan dalam 2 jam pertama.

Masa rehat, isteri aku telefon aku pada waktu rehat. Masa tu, yang Si Dutch and si Duetsch duduk di sofa berasingan tetapi dekat la dengan sofa aku.

 

Selepas hampir setengah tahun, mencuri servis internet jiran sebelah, akhirnya, terkantoi jua.

HITB 2008 lepas, aku telah membeli satu set lockpicking tool dari TOOOL USA. Berharga RM150 dan merasakan agak kurang membantu. Memilikinya lebih catchy berbanding tahu menggunakannya. Sudah masuk 2-3 hari masih lagi mesti gagal membuka kuncinya.

File server aku pada hari ini tidak berfungsi dan tiada paparan. Tiada beeping. Selepas beberapa troubleshoot dilakukan, didapati bahawa RAM dan slot RAM ditimbuni habuk.

Bagaimana habuk ini boleh berada di situ?

 

Aku mencari juga video robot arm atau robot handler yang selalu buat keje. Tak banyak yang menarik. Baru-baru ini, aku dan bos aku ada install ARCVault 24 tape library selepas bersusah payah membaikinya.

Klik di sini atau http://www.garagebox.org/v79/data/video/ARCVault24.mp4

Seronok lak tengok dia gerak-gerak.