DELL akan mengeluarkan satu produk yang dikatakan akan menggantikan PC. Bersaiz USB penstoran kilat dan boleh dipasang pada HDMI TV. Diberi nama Ophelia dan dikuasakan dengan Android.

Disambungkan ke internet menggunakan WiFi dan sambungan input papan kekunci dan tetikus dengan Bluetooth.

Walaupun menggunakan Android sebagai sistem operasi tetapi pengguna boleh mengakses sistem operasi lain seperti Windows, Mac OS, Linux, Google Chrome OS sehinggakan Citrix dan DELL secara maya dari sistem keawanan.

Tip ini sesuai untuk pencuri WiFi jiran sebelah. Nama pun jiran sebelah, maka banyaklah Access Point yang boleh kita perolehi. Tip ini bukanlah menyelesaikan satu masalah tetapi lebih kepada memanjang servis internet tanpa menyambung semula secara manual. Biasa la, nak sambung manual memang leceh. Maka, ada cara untuk bagi dia jadi automatik. Tapi aku guna DD-WRT. Mungkin ada firmware lain yang sesuai tapi aku tak ketemu.

 Cara nak curi WiFi jiran sebelah:

Selagi korang boleh sambung ke internet rumah diorang tanpa kebenaran tu, kira mencuri la tu. Kalau ada encryption, pandai-pandai la korang crack sendiri. Hehehhehe.

Jika anda membaca InTech dalam suratkhabar The Star semalam, ada menceritakan bagaimana pencetak 3D yang boleh mencetak pelbagai bentuk dan model sesuatu barangan. Dengan kos antara RM4000 hingga RM8000, kita sendiri boleh memilikinya.

Tidak lama dulu pun, kita ada menceritakan bagaimana ada orang yang mula mencetak bahagian raifel.

Mencetak senjata guna pencetak 3D

Kejayaan satu kumpulan di Amerika Syarikat menghasilkan magazin melebihi 10 biji peluru telah memberi satu suasana baru dalam cadangan untuk menggubal undang-undang baru penghasilan magazin dan peristiwa tembakan rambang baru-baru ini.

Sebelum ini GarageBox ada menerbitkan artikel bertajuk, Gagal install Windows XP pada HP Compaq Presario V3128TU. Salah satu sebab adalah Windows XP tidak mempunyai driver untuk harddisk SATA atau lebih dikenali sebagai chipset ACHI. Didapati kebanyakkan CD Windows XP yang lama tidak mempunyai driver untuk chipset ini.


Untuk mengelakan pemasangan (setup) Windows meminta driver dari drive A:, kita perlu melakukan slipstream terhadap CD Windows XP setup. Dengan kaedah ini, driver chipset yang terbaru boleh dimasukkan ke dalam Windows XP setup tersebut. Di internet ada pelbagai tutorial yang menerangkan cara dan salah satunya adalah dengan kaedah manual seperti di sini, http://www.thinkdigit.com/forum/archive/index.php/t-559.html